Support

Du kan välja att anmäla dig direkt via vår hemsida. Du kan även ringa till oss på 044-77 77 010 för att göra din beställning per telefon. Om den tekniska utrustningen redan finns på plats tar det upp till 14 dagar tills din anslutning via fibernätet är klar. Om utrustning måste installeras i din bostad eller i den fastighet du bor kan det ta längre tid.

De inställningar som krävs är i princip att du ska erhålla IP-adress automatiskt samt att du ska erhålla adress till DNS-servern automatiskt. Om du dock har fast IP-adress gäller andra inställningar. Instruktionerna skickas hem till dig i samband med att din anslutning är klar att använda.

Hastigheten i ett bredbandsnät beror på mellan vilka två punkter som överföringen sker. Hastigheten på din tjänst (tex. 10/10 Mbit) är den hastighet per sekund som du maximalt kan nå upp till. Den faktiska överföringshastigheten kan dock begränsas av prestanda i din egen dator, prestanda i den dator som informationen hämtas ifrån, samt den aktuella belastningen på de delar av Internet och det lokala nätverk där informationen ska passera. Detta göra att vi aldrig kan garantera överföringshastigheten eftersom ingen har kontroll över hela Internet. Vad vi dock garanterar är att det inte finns några som helst begränsningar i vårt nät, det är full fart! Välj hastighet efter just ditt behov när du beställer.

För våra standardtjänster tilldelas IP-adresserna dynamiskt. Det betyder att varje gång du ansluter till Internet blir din dator slumpmässigt tilldelad en IP-adress från en så kallad DHCP-server. En fast IP-adress gör att din dator alltid har samma publika IP-adress ut mot Internet. Det förenklar om du exempelvis vill nå filer på din hemdator från en annan dator via Internet när du inte är hemma. Fast IP-adress beställer du som en tilläggstjänst i de områden där detta är tillgängligt. Generellt sett så kan man säga att vet du inte vad en Fast IP-adress är, behöver du förmodligen ingen sådan heller.Fyll i namn och e-mail så kontaktar vi dig snarast (telefonnummer och meddelande är frivilligt).

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Telefon

    Ditt meddelande

    Det finns inga produkter